Resdag African style

Pigga efter en god natts sömn i underbara sängar (tänk att påslakan är en oväntad lyx i dess dagar) tar vi våra frukostlådor och sätter oss i taxin klockan 06.05. Vi behöver vara på busstationen klockan 06:30 så det är gott om tid. Tillräckligt för att hinna med en punktering visade det sig.

Bussen är bättre än något annat fordon vi rest med och fullbokad till sista stol. Resan skall ta 8-9 timmar så vi räknar med 10 timmar till Dar es Salam. Vägarna skall enligt utsaga vara bra men redan efter ett par timmar på många tillfälliga vägar inser vi att det nog blir 10 timmar ändå. "Expessbussen" stannar dessutom påfallande ofta :-).

Förutom ett lunchstopp på 15 min så kör vi på hela tiden men det går långsamt. Väldigt långsamt! Och det är varmt. Väldigt varmt! 12 timmar senare och rejält varm och trötta kliver vi av på Ubungo busstation som är ca 2 fotbollsplaner stor och full med bussar/taxibilar/motorcyklar och massor av människor. Vi tar en taxi till hotellet som ligger i Kisutu (centrum av Dar). Vi tankar 3 liter bensin på vägen och väl framme visar det sig att taxin inte hade så bra bagagelucka och att regnskurar skapat en mindre insjö under våra ryggsäckar.

Lite irriterade och väldigt hungriga checkar vi in och lägger ut kläder på tork :-). Nu är vi dock mätta och belåtna och laddar för några härliga dagar på Zanzibar. Hoppas det finns plats på färjan bara.

//Peter



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0