Spice tour and paradise.

Idag lämnade vi Stonetown med originalet till taxiförare som körde oss från färjan till hotellet. Målet var att besöka en av se många krydd-odlingarna och samtidigt bli körda till vårt beach-hotell i Nungwe på nordspetsen av Zanzibar.

Upphämtningen bjöd på en uppgradering av bilen till en Van med AC. Vår guide hade med sig en förare och berättade om diverse kuriosa längs vägen. Detta innebär allt från de 99 fruar som en sultan hade till dörrtillverkning och en utläggning om Zanzibars självständighet gentemot Tanzania.

Själva "Spice-tour" var förvånadsvärt intressant med tanke på upplägget i sann turisfällestil. Vi blev tagna runt av två unga killar som visade oss en radda kryddväxter såsom Nejlika, Kanel, Peppar, Muskot, Citrongräs, Ingefära, Gurkmeja, Curryblad, Vanilj, Kardemumma mm. De visade även massor av frukter och bjöd på kockosnötssaft efter att en av dem klättrat upp 15 m i en palm och skurit ner dem. Som grädde på moset skapade de hattar, slipsar, kronor, halsband, armband och grodor av olika palmblad. När rundan var slut så fick vi smaka på pilaffris med en underbar kryddblandning samt göra ett besök i kryddbutiken (genomskinligt men skickligt upplägg av "fällan"). Vi köpte curry till nästa fisksoppa.

Nästa resmål var Nungwe och Flame Tree Cottages som är ett urmysigt ställe precis på stranden med fräscha rum och en pool mitt bland alla små hus. Vi bor i "Managers room" som är ett rymlig tvårummare men utan veranda vilket innebär frukost vid poolen (hur skall vi klara det).

Nu ser vi fram emot bokläsning, kortspelande, solbadande och vackra solnedgångar på stranden tills det är dags att åka hem.

//Peter, 6 januari



Kommentarer
kerstin

nu när jag följt er på bloggen så förstår jag att ni längtar hem till bilar, asfalt,regn,4 plusgrader,tider, trängselskatt,veckohandling,dockusåpor å annat smått å gott... Avis? Jag? näää nte alls....okej då, vilken resa ni gjort, helt fantastiskt!, njut nu de sista dagarna! Vi väntar här! Kramar från Kerstin på Euromekanik

2013-01-07 @ 12:11:24
Ingrid

Passa på o njut av några sköna dagar! Snart är ni hemma till vardagen, men med massor av härliga minnen. Kramar o välkomna hem! Ingrid

2013-01-07 @ 14:29:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0