Rapids on the Nile

Började dagen med en skumpande tvåtimmars resa till Jinja. Här ligger Nilens början som en avrinning från Viktoriasjön.

Efter omsorgsfulla säkerhetsinstruktioner och en frukost på flaket till en terränglastbil så stod vi på stranden till Nilen med endast en gummibåt mellan oss och den strida strömmen.

Efter en träningsomgång i att paddla framåt, bakåt, svagt, starkt samt fått inpräntat kommandon som NER, HÅLL I, VÄND (ifall båten hamnade upp och ner) ansågs vi redo för första forsen.

Vi var 7 plus kapten i båten och Team Sweden satt längst fram. Första forsen var en Grade 5 (det finns en skala efter vildhet mellan 1 & 6) och vi dök rakt genom första vågen. Genomdränkta ploppade vi upp och in i nästa etc. En helt otrolig adrenalinkick och ett under att alla satt kvar i båten. Den andra båten i vår grupp gjorde en Flipp = välte och det tog en stund att samla ihop de utspridda besättningsmännen.

Allt var extremt väl skött av guider och övrig säkerhetspersonal (som paddlade vid sidan i små kajaker redo att plocka upp tappade paddlar urvälta eller urspolade
Mzungu (vita människor)).

I den anslutande forsen (som heter Special) for hela Team Sweden ut båten i omgångar när våg efter våg sköljde in. Det gällde att inte få panik när vågorna försökte dränka oss utan hålla huvudet högt och flyta (forsa) med. Kort sagt halsbrytande men väldigt häftigt och hur kul som helst.
//Peter



Kommentarer
Mona

Oh nu börjar det riktiga äventyret , med hjärtat i halsgropen läser vi om era äventyr. Kram på er och fortsätt med er underbara resa.

2012-12-18 @ 19:19:24
Anonym

Låter fantastiskt. Varmare än i Trysilälven antar jag!

2012-12-19 @ 18:34:57
Ingrid

Låter spännande, men tur att inte jag var med. På lördag åker vi till Gran Canaria. Fortsatt trevlig resa! Var rädda om er!

2012-12-20 @ 21:27:53
Eva-Lena N

Tur att ni är vana sjöfarare ;) Kraaam

2012-12-23 @ 00:32:29
Joakim

Låter fantastiskt. Avundsjuk.

2012-12-25 @ 17:32:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0